sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Italialainen voileipäkakku


ITALIALAINEN VOILEIPÄKAKKU

n. 1½ isoa pussia paahtoleipää
maitoa kostutukseen

Täyte 1
400g maustamatonta tuorejuustoa
200g creme fraichea
80g pestokastiketta
mustapippuria

Täyte 2
100g creme fraichea
100g tuorejuustoa (yrtit)
200g maustamatonta tuorejuustoa
pieni lasillinen hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja
kinkkua

koristeluun
minitomaatteja
basilikan lehtiä
mozzarellapalloja

Valmista täyte 1 -> sekoita ainekset keskenään. Valmista täyte 2 -> sekoita ainekset keskenään.
Leikkaa leipälevyistä reunat pois.
Tee leivistä ensimmäinen kerros. Kostuta maidolla. Levitä kolmasosa ykköstäytteestä leipien päälle.
Tee leivistä toinen kerros. Kostuta maidolla. Levitä puolet kakkostäytteestä leipien päälle.
Tee leivistä kolmas kerros. Kostuta maidolla. Levitä kolmasosa ykköstäytteestä leipien päälle.
Tee leivistä neljäs kerros. Kostuta maidolla. Levitä loput kakkostäytteestä leipien päälle.
Laita vielä yksi leipäkerros ja kostuta. Levitä loput ykköstäytteestä kakun päälle.
Laita kakku kuvun alle ja jääkaappiin yön yli.
Koristele ja tarjoa seuraavana päivänä.

********************

En oo varsinaisesti mikään hullu voileipäkakkumuija ja saa kyllä yhden käden sormilla laskea montako kertaa oon suolaisen kakun väsännyt. Nyt kun oli aihetta juhlaan, päätin ruveta suuriin puuhiin. Valitsin tämmösen vähän italialaishenkisen, kun ajattelin, että se olis kivempi, kuin peruskinkku tai katkarapu. Ohje löytyi Kotikokki-sivulta (klik) ja tähän kirjasin sen, niinkuin itse sen tein.

Kakusta tuli aika iso ja korkea ja se riitti hyvin kymmenelle hengelle, kun oli yrttivoipatongin lisäksi ainoa suolainen tarjottava. Tästä vois mun mielestä hyvinkin tehdä puolet matalemman version pienemmälle porukalle. Ja tässä kakussahan ei oo majoneesia ollenkaan. Kaikki ei tunnu siitä diggailevan. Vähän myös jänskäsin, kelpaako jokaiselle, kun  pesto ja noi aurinkokuivatut tomaatit ei oo ihan kaikkien juttu. Luulen kuitenkin, että melkein jokainen vieras otti toisen tai kolmannenkin kierroksen. Yes!

Tapaatteko väsätä voileipäkakkuja?
Sannis

2 kommenttia:

  1. Mä oon varsinainen hullu voileipäkakkumuija. :D En tee koskaan itte, kun söisin kaikki. Äiti teki mun raskausaikana kotona voileipäkakun ja söin siitä varmaan puolet yhdeltä istumalta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Voileipäkakut on kyllä niin hyviä!

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3