torstai 23. toukokuuta 2024

Sivota

Kreikan reissu ja tehty ja kyllä, kaikki meni nappiin. Kotilento myöhästyi reilulla tunnilla ja se aiheutti sen, että päästiin kotiin vasta puolen yön jälkeen, mutta sanoisin, että aika pientä verrattuna siihen, mitä kaikkea voisi mennä pieleen näillä retkillä. Yllättävintä oli se, että pahoinvointirannekkeet, joita testasin ensimmäistä kertaa, toimi superhyvin. Junat, lennot ja minibussimatkat.. selvisin kaikki ilman horror-pahoinvointia, mikä on aivan ennenkuulumatonta. Matkapahoinvointilääkkeet ei ilmeisesti passaa migreenilääkkeiden kanssa, minkä vuoksi en uskalla enää niitä ottaa ja olin hyvin skeptinen, että vaivaan löytyy lääkkeettömiä apuja, mutta nuavvain kuulkaa homma toimi. Myöskään migreeni ei vieraillut kirjoittajan luona kertaakaan koko reissun aikana (MITÄ??), joten monella tavalla hommat meni kyllä paremmin, kuin uskalsin toivoakaan.

Kotona oli kaikki sujunut oikein mallikkaasti. Minillä tuntui olleen kovin ikävä äitiä ja puhuttiinkin toki joka päivä videopuhelut. Hyväntuulisena mini oli kaikissa puheluissa, mutta selkeästi kaipasi äitiä, kun joka päivä laittoi viestiä, josko ehdin puhua. Ehdin kyllä ja itselläkin oli ikävä omaa perhettä sen verran, että viikko tuntui turhan pitkältä ajalta olla itsekseen matkassa. Mitään suurta ahdistusta ei ollut ilmoilla, mutta vaikka kaikki oli reissussa tosi hyvin, löysin itseni ajattelemasta monta kertaa, että en taida ihan heti lähteä näin pitkäksi aikaa mihinkään ilman omaa porukkaa.


Sivota retreat by Playitas oli vimpan päälle Apollo sport-hotelli. Iso alue, jossa portaita oli aivan hitosti. Ja kun sanon "hitosti", niin todellakin tarkoitan sitä. Kuvissa näkyy vain päärakennukset. Meidän huoneisiin oli reilusti matkaa. Viikon aikana kiivettiin tuhansia rappusia treenipaikkoihin, syömään, omaan huoneeseen, altaalle ja rantaan. Syke olisi viikon aikana noussut monen monta kertaa siis ilman treenejäkin. Me kuitenkin myös treenailtiin joka päivä ja viikon aikana kirjoittajalle kertyikin seitsemän eri tasoista joogatyyppistä tuntia, yksi kuntonyrkkeily, yksi kiertoharjoittelu, vesijumppaa ja pari raskasta wodia.

Treenit oli tosi kivoja ja valkut samoin. Viikon vierailevana ohjaajana oli Carolina Söderberg ruotsista, joka ohjasi joogat ja joogahenkiset tunnit. Meidän porukasta Ellu yllätti ja hyppäsi myös lavalle viimeisenä iltana. Aikamonen hiki- ja syketreeni Ellun setistä tulikin viikon kuumimpana päivänä ja rinta rottingilla sai siinä kyllä olla meidän ohjaajien tasosta <3 Kirjoittaja pysytteli asiakkaan roolissa koko viikon ja nautti siitä kyllä täysin, että sai keskittyä omaan tekemiseen.

Hotelli oli todella siisti ja se on kyllä niin parasta. Huoneessa oli hyvät viilennykset ja ihanat näkymät merelle. Meidän pakettiin kuului puolihoito, joten aamiainen ja illallinen käytiin syömässä aina hotellin buffassa, jossa oli paljon vaihtoehtoja. Kasviksia ja hedelmiä oli vaikka millä mitalla ja ruuaksi sai koostettua tosi hyviä, fiksuja annoksia. Herkkuja löytyi myös ja illallisen jälkiruokavalikoima olikin ihana lisä terveellisempiin juttuihin. Tältä reissulta ei jäänyt minkäänlaista lomapöhöä, mikä tuntuu erittäin hyvältä.


Hotellin altaassa tuli uitua vain pari kertaa. Suurimmaksi osaksi hoidettiin pulikoinnit meressä. Rakastan tuota Joonianmeren vihreää kirkasta vettä. Ihanaa, kun näkee pohjaan saakka. En oo aikuisiällä ollut mikään superinnokas uimari, mutta viime vuosina oon viihtynyt vedessä taas paremmin ja nyt en olisi malttanut tulla merestä poiskaan. Hyvin vähän ehdittiin tällä retkellä makoilla, mutta jos olisi ollut enemmän aikaa, olisin mielelläni viettänyt sen meren äärellä chillaillen välillä veteen pulahtaen.

Sää oli vaihteleva, kuten kuvista näkyy. Enemmän taisi olla varjoa, kuin aurinkoa ja sehän sopi kirjoittajalle paremmin, kuin hyvin. Ensimmäisenä iltana sai rauhallisessa YIN joogassa vetää hupparia päälle, mutta muuten oli sopivan lämmin tai liian kuuma. Matkaseuralaiset olisivat toivoneet lisää aurinkoa ja lämpöäkin välillä. Ite olin hyvinkin tyytyväinen ja helpottunut, että ei ollut yhtään korkeammat lämpötilat. Sen verran portaita rampatessa ja treeneissä (ja vain ollessa) hiki valui jo noissa asteissa, että se riitti ihan loistavasti. Joka päivä taisi alkaa niin, että aurinko oli pilven takana, mutta joka päivä se tuli jossain kohdassa esiin. Se oli harmin paikka, että yhtään auringonlaskua ei nähty, koska samoin kuin aamuisin, piilotteli aurinko pilvessä myös iltaisin.


Sivota on pieni kylä Kreikan mantereen länsipuolella. Tätä ennen kirjoittaja on käynyt Kreikassa vain saarilla, mutta ei koskaan mainlandilla. Luonto oli erilaista mantereella, kuin mihin saarilla on tottunut ja Kroatian tyyppinen vihreys oli todellakin kirjoittajan mieleen. Suurin osa viikosta vietettiin hotellin alueella, koska treenit ja ruokailut vei aikaa. Ehdittiin kuitenkin käydä ihastelemassa Sivotan kylää. Kylältä ostin pienet matkamuistot tytöille ja söin koko reissun huonoimman lounaan. Sivota oli aivan tosi hellunen paikka. Satamassa oli purjeveneitä rivissä, kuppiloita oli kaikenlaisia ja putiikkeja löytyi useampaa sorttia. 

***

Reissu oli kaiken kaikkiaan tosi onnistunut ja on kyllä aikamoisen huikeaa, että tällainen setti meille työn ja työnantajan puolesta järjestyi. Duunit saatiin hoidettua viikon aikana etänä ja Suomessa oli muu porukka pitänyt hommat keskuksilla rullaamassa. Nyt tuntuu aivan hassulta, että jo ensi viikon jälkeen alkaa kesäloma. Aika ihanaa kyllä!

Mukavaa päivää!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3