maanantai 28. elokuuta 2023

Helsinki



Tänä vuonna ei vietetty saarikauden päättäjäisiä mökillä, vaan lähdettiin pienelle reissulle neljätoistaveen ja kamujen kanssa. Rullailtiin perjantaina junalla töiden ja koulun jälkeen Helsinkiin ja sunnuntaiaamuna suunnattiin takaisin. Hyvin kulki tällä kertaa junat ja päästiin aivan aikataulussa molempiin suuntiin.

Ihan ilman ongelmia ei kuitenkaan junista selvitty, koska kirjoittajalla toki oli jotain hämärää angstia nyt homman suhteen. Varsinkin menomatkalla olo oli jotenkin pakokauhuinen ja tuntui, että tukehdun siihen junan huonoon ilmaan. Piti oikein keskittyä hengittämään. Sain kuitenkin pidettyä ahdistukset oman pään sisällä ja tuskin kukaan huomasi, että mikään oli vikana. Itseä vähän hämäsi, että noinko ne kohta loppuu junamatkatkin jos alan saamaan jotain paniikkikohtauksia. Huooooh! No, tällä kertaa selvittiin vielä semiok.

Perjantai-iltana mutsit hengaili asunnolla ja tytöt kävi kaupoilla Triplassa. Asunto on meille kaikille tuttu ja tutussa paikassa, joten tytöt tiesi jo keskenään kysellä josko saavat olla hetken kahdestaan. Asunnolta on triplaan muutaman minuutin kävelymatka, joten mikäpäs siinä. Ohjeena taas "Pysykää tässä kauppapäädyssä, älkää menkö sinne junapäätyyn!" :D

Lauantaina lähdettin liikenteeseen junalla ja ajeltiin muutaman minuutin matka keskustaan. Neljätoistaveellä oli toiveena kirjakaupat, joten hoidettiin ne hommat alta pois. Lounasta syötiin Vaelsa-nimisessä paikassa lähellä Kauppatoria, jonka pizzoihin neljätoistavee ihastui viime reissulla. Kirjoittaja tahtoi Suomenlinnaan, joten se otettiin suunnaksi seuraavana. Suomenlinnassa käveleskeltiin hetken matkaa ja katseltiin ympärillemme, jonka jälkeen istuttiin juomaan kahvit.

Toinen tytöistä ei ollut koskaan käynyt Linnanmäellä, joten päätettiin että se saa olla meidän päivän viimeinen etappi. Meidän porukasta ei kumpikaan luvannut lähteä laitteisiin, mutta mukaan kylläkin. Ostettiin matkaevääksi mansikoita ja vadelmia ja hypättiin bussiin, joka vei meidät Lintsille. Siellä olikin porukkaa liikkeellä aivan hullun paljon eikä haitannut yhtään parkkeerata yhteen paikkaan tsiigailemaan maailman menoa.

Sää oli tosi lämmin ja aurinkoinen, vähän painostavakin, joten etsittiin varjopaikka, haettiin poppareita ja odoteltiin kun kamut kävi muutaman laitteen läpi. Neljätoistaveetä alkoi jo vähän väsy painaa ja  "kotiin" päin lähtiessä sanoikin, että kurkku tuntuu omituiselta. Selevempi homma.

Haettiin Prismasta dinneriä ja suunnattiin kämpille. Neljätoistaveellä olotila huononi nopsasti ja kurkkukipu paheni aika lailla. Aamulla oli jo niin surkea olo ettei saanut syötyä oikein mitään ja haettiinkin junaevääksi smoothieta jos menisi alas jotain tommosessa sileässä muodossa. Edes matkaevääksi aiemmin hommatut karkit ei maistuneet, joten taisipa se kurkku olla tosiaan aika lailla kipeä.

Reissu oli kiva ja onni onnettomuudessa oli, että tauti alkoi vaivata vasta ihan loppumetreillä. Seuraavaksi saakin alkaa suunnitella seuraavaa reissua tällä kokoonpanolla :)

Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3