tiistai 31. elokuuta 2021

Sauna

Saunaremppa aloitettiin purkamalla kaikki pois. Lauteet pois, kiuas pois, panelit pois. Turhan korkeaa kattoa madallettiin jonkin verran ja se paneloitiin uudelleen. Saunaankin laiteltiin lattialämmityskaapeli ja laatoitettiin sitten uusi lattia päälle. Seiniin laitettiin uudet lämpöpaperit ja ne paneloitiin uudelleen. Panelit käsiteltiin värittömällä saunasuojalla. Mietittiin josko mustaa, tai harmaata, tai vaikka valkoista, mutta mikään ei oikein säväyttänyt. Faijalla sattui sopivasti olemaan väritöntä varastossa, joten sitä laitettiin.

Ensin ajatuksena oli käyttää vanhat lauteet, fiksata niitä vain vähän, mutta loppuviimein saatiin aivan uudet. Lauteet on tervaleppää, jossa on aika kiva tuoksu. Lauteet käsiteltiin parafiiniöljyllä niin, että niiden oma väri ei peittynyt. Edelliset lauteet seisoi omien jalkojensa päällä ja olivat jo aika heiluvat ja huojuvat. Yllättävän kiva onkin kiivetä lauteille, jotka on tukevasti kiinni. Vanha askelma oli myös aikamoisen kiikkerän tuntuinen ja uusien lauteiden mukana tullut tukeva, reilun kokoinen "jakkara" on aivan eri maata.

Meillä on saunassa muuri ja alkuperäinen ajatus oli maalata se. Keittiön pikkurempasta jäi viime kesänä laattoja ja päätettiinkin peittää muuri niillä. Aivan hauska, vähän semmonen uimahallimainen viba niillä tulikin. Jälkikäteen mietin, olisko pitänyt laittaa tiililadonta, mutta hyvä se nyt on. Jotenkin semmonen siistin ja selkeän näköinen.

Sähkökiukaan tilalle mister A tahtoi puukiukaan. Ite olin sitä mieltä, että voi morjensta nyt taas, mutta siellä se nyt on. Joltain kaveriltansa sen ilmeisesti osti/sai, mutta on kuulemma käyttämätön. Ja pakkohan kirjoittajankin on myöntää, että onhan siinä puukiukaassa tunnelmaa ja hyvät löylytkin siinä tuntuu olevan, kun pari kertaa ollaan testattu.

Mini on ollut tosi tyytyväinen remonttiin. Heti kahtena peräkkäisenä päivänä pyysi päästä saunaan ja Saimin kanssa ovat istuneet saunassa aivan kylmiltäänkin muuten vaan. Uuden kiulun voisi ehkä jossain vaiheessa käydä ostamassa. Kauhan mister A on tehnyt ite. On se taitava! Ite en oo erityisen innokas saunoja, mutta kyllä vain uudessa siistissä saunassa oli mukava käydä. Eiköhän tuo taida lämmetä meillä vähän entistä useammin nyt, kun on paljon viihtyisämpi, kuin edellinen.

Sannis

P.S. Blogger kronklaa nykyään todella usein kommentoinnin suhteen ja ilmoittaa vaan, että hups nyt tulikin virhe. Oon eilen ja tänään yrittänyt vastata kommentteihin, mutta ei onnistu. Yritellään taas kohtapian uudelleen.

2 kommenttia:

  1. Puusauna on vaan niin ihana ja myös tunnelmallinen! Meidän talokaupat sinetöi se hetki, kun päästiin saunaan asti ja huomattiin puukiuas! :)

    Onnea uudelle ja ihania saunahetkiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 On se kyllä kiva, vaikka aluksi meinasin, että onko ny taas vähä turhaa :)

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3