maanantai 30. elokuuta 2021

Kylppäri


Kylppäriremppa alkaa olla valmis. Pyyhekoukkuja ja joku shampoohylly täytyy vielä hommata, mutta muuten ollaan hyvällä mallilla. Oon erittäin tyytyväinen. Jos olisin tänä kesänä lähtenyt laattakaupoille, olisin ehkä valinnut jotain muuta, mutta ei nämä melkein kymmenen vuotta sitten ostetutkaan yhtään huonot oo. Vähän ehkä tylsät, mutta niin mun mielestä kylppärien sisustus aina on enkä usko, että mulla olisi ollut mitään suurta visiota tähän. Silloin ajateltiin, että ei vielä hetkeen tehdä remppaa niin otetaan perusmalliset ja -väriset, niin on ajattomat ja siistit. Ostettiin siis 80 eurolla kasa laattoja valmiiksi varastoon, kun kerta halavalla sai. Ei toki ajateltu ihan näin kauaa niitä siellä makuuttaa, mutta nuavvain vuodet vieri.

Vuosien aikana totuin meidän karseaan kylppäriin, mutta joka kerta, kun sinne astuin, huokaisin itekseni pari kirosanaa. Jos asia olisi ollut kirjoittajasta kiinni, ei oltaisi jaksettu aloittaa remonttia vieläkään. Ajatus siitä tuntui ihan liian ärsyttävältä. Onneksi Mister A ja mun faija laittoi hommat alkuun. En tosin usko, että mister A:kaan arvasi, kuinka työläs projektista tulisi, kun se vielä laajeni kodinhoitohuoneeseen, mutta nytpähän ollaan melkein valmiit.

Naapurilla oli ylimääräinen suihkukaappi ja aloiteltiin hommat purkamalla osa kodinhoitohuoneen kaapeista pois ja kasaamalla suihkukaappi tilalle. Tiedettiin, että projekti tulee viemään aikaa eikä mitenkään pärjätä ilman suihkua niin kauaa. Kylppäristä ei onneksi kosteuksia löytynyt, joten se vähän helpotti hommien aloittamista. Kylppärin toinen sisäänkäynti laitettiin umpeen. Sitä sisäänkäyntiä ei ole koskaan käytetty, koska ovi oli liian lähellä suihkua ja vesi pääsi liian helposti makuuhuoneen puolelle. Yksi sisäänkäynti on riittänyt meille tähänkin saakka.

Seuraavaksi asennettiin lattialämmitys ja sen jälkeen paneloitiin katto. Suurimman ajan taisi viedä laatoitus. Seinät meni aika helposti, vaikka nekään ei vanhassa talossa oo ihan suorat. Se mikä tuotti päänvaivaa ja vei paljon aikaa, oli lattia. Meidän ostamat laatat ei olleetkaan keskenään ihan yhtä paksuja, vaikka ne siltä näyttikin. Parin millin ero tuntuu yllättävän suurelta jalan alla. Pienet yksittäiset erivahvuiset laatat oli aikamoinen urheilusuoritus saada tasaiseen kaatoon ja muutenkin niin, että lattia on "sileä". Tsiigailin faijan menoa parina päivänä laatoituksen jälkeen ja aloin googlettaa laattojen hintoja. Peruslaatta perusharmaana oli sen verran edullinen, että lähdin kaupoille saunan lattiaa varten. Vähän mietin, kuinka hassulta näyttää, että saunan ja kylppärin lattiat on erilaiset, mutta hei... säilyypähän faijalla kävelykyky.

Kylppärin ja kodinhoitohuoneen väliin rakennettiin korkeampi kynnys, jota ilmeisesti vakuutusyhtiöt tsiigaa hyvällä silmällä mahdollisen vesivahingon sattuessa. Turha lämpöpatteri sai lähtöpassit ja suihku siirrettiin toiselle seinälle, joten vaadittiin putkitöitä. Kasariputkien tilalle olikin jo aika saada vähän uudemmat. Aikomuksena oli edelleen käyttää vanhaa suihkua, mutta kun sadesuihkun pienet muoviosat, josta vesi tulee, mureni käsiin, lähti mister A suihkukaupoille. Kultainen olis ollut aika huikee. Ja musta on kai nyt aika in. En sekaantunut hommaan sen kummemmin ja sain edullisen kromin värisen :D Ihan viimeisenä kylppärin hommana maalattiin ikkunankarmit, ovenkarmit ja niitä ympäröivät listat.

Oon ihan todella tyytyväinen, että nyt meidän kylppäri on selkeä ja siisti. Saimikin on ollut koko projektin ajan tosi kiinnostunut, mitä kylppärissä tapahtuu. Putkimiehen visiitit oli parhaita, koska niiden jälkeen lattioilta löytyi pieniä muoviosia. Ilmeisesti ne oli suojia uusien putkien päistä. Niitä oli tosi kiva pureskella.

On nyt suihkuteltu ahkerasti. Saimi ei vielä, mutta palvelusväki kylläkin :)
Sannis

4 kommenttia:

  1. Kelpaa kyllä suihkutella ja tuota saa monta kertaa vilkasta ja ihailla, kun toiset ne vaan osaa ja kun se vielä on omaa väkeä joka osaa!
    Ja ymmärrän hyvin, miks suihku on kromi ja laatat joskus valittuja ja ostettuja. Rakennustarvikkeet on ihan jäätävän hintasia! Jos haluaa vähänkään normaalista poikkeavaa laattaa, sille tulee helposti 30€ lisähintaa neliölle! Puhumattakaan mistään suihkusta tai muista.
    Tää on täydellinen esimerkki, että aina ei tarvi repiä kymppitonneja ja ostaa kaikkia niitä hittijuttuja, vaan rempata tähän päivään voi vähän edullisemminkin.
    Ihan vaan näin jälkiviisaana, että vähän harmitti jälkikäteen kun piti sooloilla ja vaihtaa keittiön välitilaa, kun sattui tekemään mieli keltaista.. Toinen ei halunnu pelkkää keltasta ja laitettiin kahta eriväristä laattaa ja vielä eri kokoja, juu onhan se aika siisti, mutta ei sovi sinne sitten yhtään! Joten ne ajattomat edelliset, valkoset ja beigen erisävyset tehostelaatat toimi paljon paremmin.
    Mutta koska piti saada ja maksaa ittesä kipeäks, niin niitä tuijotellaan sitte hetki.
    Onneks on sentään mökillä, ettei tarvi jatkuvasti tuijottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep..on kyllä aikamoisen hintavaa hommaa tämä remontoiminen! Mister A teki ite suurimman osan hommista, mutta ilman faijan opastusta ja apua ei olis kyllä osannut. Paljon se osaa ja paljon se on tehnyt, mutta kylppäriremppaa ei kyllä oo aiemmin tullut ite tehtyä :) Onneksi on lähipiirissä myös sähkömies ja putkimies, niin pystytään tekemään näitä hommeleita. Siistiä ja selkeä lopputulos tuli, joten oon kyllä tosiaan tyytyväinen.

      Tottuiskohan se silmä niihin mökin laattoihin? Ehkä pikkuhiljaa :)

      Poista
  2. Me ollaan myös naureskeltu, että jos joskus rakennettais omaa, niin heti pääsee talkoisiin, meiltä löytyy lähipiiristä kans putkari, pari sähkäriä, kirvesmies ja hirsitaloasentaja, eikö niillä yhden torpan pystyttäis. :D
    Onneks on tollasia faijoja jotka tulee neuvomaan ja vinkkaamaan, jollon homma hoituu helpommin ja varmemmin.

    Kyllähän se tottuu ja laittaa joka kerta vähän hymyilyttää, että mitä tuli ajateltua, varsinkin siinä kohtaa, että toinen valitsee toisen värin ja toinen toisen. :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni..kaikki valmiudet löytyy. Pitäskö jotain pikkuremppaa miettiä... :D

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3