torstai 27. heinäkuuta 2023

Loppukesä


Aika tavallista rataa on rullailtu viime päivät. Töitä ja vähän kotihommia. Jotenkin kiirettä tuntuu olevan. Ihan koko ajan on kello puoli kymmenen illalla ja mietin, että haluaisin jo soffalle istumaan, mutta on vielä monta hommaa tekemättä. Loppukesä on aina tämmöstä. Alkaa jo hyydyttää. Tytöt valvoo pitkään, vähän liian pitkään kirjoittajan mielestä. Sen ikäistä porukkaa alkaa jo meillä olla, että yhdeksältä hiljainen talo on enää vain muisto. Ei meillä aamuun asti kuku edes neljätoistavee, mutta eipä ton ikäisiä likkoja voi yli aikaisinkaan pakottaa petiin. Eilenkin oli takapihalla sen verran kovat sulkismatsit käynnissä etten millään raaskinut huuraa tyttöjä sisälle. Tulivat ite sitten kymmenen maissa ja ennen yhtätoista oli hiljaista.

Mister A lähtee töihin aina aikaisin. Ite teen paljon ns. välivuoroa eli menen töihin myöhemmin aamulla tai aamupäivällä. Allekirjoittaneelle on aina vähän stressaavaa lähteä kotoa ja varmistella, onko tytöt ymmärtäneet ohjeet ruuasta, kotitöistä ja Saimin hoitamisesta. Aamulla tulee usein myös kiire, kun pesen pyykkiä, siivoan ja laitan ruokaa valmiiksi. Muutamana päivänä viikossa mummu tai mumma tulee meille, joten tytöt on loppuviimein todella vähän yksin. Välillä kysynkin haluaisiko likat olla enemmän itekseen, mutta molemmat kyllä tykkää kovastikin, kun saavat olla isovanhempien seurassa. 

Ostin mansikoita neljä laatikollista. Vähän pitkin hampain, kun ovat niin hitsin kalliita, mutta mini tykkää niistä niin kovaa. Melkein kaikki menee välipalaksi sellaisenaan. Pakastin suurimman osan minille valmiiksi sopiviin rasioihin, että saa sulatella aina yhden boksin kerrallaan. Tein kannoista mehua, joka näyttääkin tänä vuonna olevan aikamoinen hitti. Hyväähän siitä tuli. Mini ei toki piitannut, mutta neljätoistavee on juonut kohta koko satsin. 

Mustikassakin kävin viime viikolla parina päivänä. Samassa paikassa joka vuosi; isäpuolen mökillä. Metsään meitä ei kesällä hyttysten takia saa, vaikka kaikkina muina vuodenaikoina siellä haahuillaankin. Kesällä ei vaan pysty. Mister A ja mini saa aikamoisia oireita hyttysten pistoista ja allekirjoittaneella ja neljätoistaveella ei muuten vaan hermo kestä niitä inisijöitä. 10 minuutin kävely mökille metsän läpi riittää kesäisin.

Mustikoita oli ihan ookoo määrä. Ei ihan niin paljoa, kuin joinakin vuosina. Keräsin muutaman litran isoja marjoja tosi, tosi tiheistä puskista. Mustikat on mökillä pihassa. Itikoita on hyvin minimaalisesti ja samasta paikasta saa yleensä napsia sen verran, että istun usein jakkaralla kerätessä. En suostu perkaamaan, vaan poimin käsin niin, että saan laittaa marjat suoraan pakkaseen ja silloinhan kerääminen on tosi hidasta. Jotenkin ei vaan tänä vuonna niin innosta. Mietin, että onko vielä pakko mennä. Muutama litra ei meille kyllä talveksi riitä. Toisaalta, jonkin verran on nyt pakkasessa myös raparperia piirakoita varten ja smoothieen aion käydä keräämässä mustia viinimarjoja faijan tiluksilta.

Viikonlopuksi mietitään vaunuhommia, jossain lähellä. Seuraava mahis on vasta kuuden viikon päästä. Elokuu tulee olemaan täynnä ohjelmaa. Mister A on töissä joka toinen lauantai. On yhdet häät ja yksi Helsingin reissu. Kanadan sisko tulee kylälle ja koulut alkaa tietysti. Töissä jengi palaa lomilta ja alkaa jo syksyn kiireet. Yritän tässä rauhoitella itseäni, että osaisin ottaa päivän ja viikon kerrallaan. Allekirjoittaneella on ärsyttävä tapa nostattaa omaa verenpainettaan selaamalla kalenteria ja ahdistumalla miljoonasta merkinnästä. 

Tänään on pitkä päivä töissä. Aloitan aamupäivällä pilates-ohjauksella Myllykadulla ja päätän kasin paikkeilla pilates-ohjaukseen Kivihaassa. Siinä välissä teen kaikki juoksevat hommat, hoitelen vähän asiakaspalvelua ja ohjaan tanssitunnin. Ilta on aika tiukka, kun as-pa ja kaksi ohjausta on peräjälkeen ja välissä pitää vielä vaihtaa paikkaa. Perjantaille ei jää montaa tuntia, että on viikko täynnä, joten tämä päivä on tämän viikon viimeinen isompi rutistus.

Viikonlopulle luvataan sadetta, aika reilustikin. Koitin vähän tsiigailla, olisko jossain lähettyvillä erilaisia ennusteita ettei tarvisi vaunussa sisällä olla koko viikonloppua. Suunnitelmissa on Sexsjö Sääksjärven rannalla. Aika samanlaista näytti nyt joka paikassa olevan, sadetta sadetta. Saa nähdä vieläkö ennusteet muuttuu. 

Kivaa loppuviikkoa!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3