sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Kuusa


Lähdettiin extempore Kuusaan mökille viikonlopuksi. Pikkusiskon porukasta oli puolet lähtijöistä tipahtanut pois viime metreillä ja mökissä oli hyvin tilaa. Mister A oli töissä, neljätoistavee tahtoi olla iskän kanssa ja mökki oli koirilta kielletty, joten lähdettiin minin kanssa matkaan. Napattiin sisko ja siskonpoika jousille ja ajeltiin möksälle perjantaina. Kotiin päin lähdettiin tänään, sunnuntaina.

Kuusan kylä on Laukaan kunnassa. Laukaa taas on lähellä Jyväskylää. Tuolla suunnalla on aina hienot maisemat ja niitä me ihasteltiin tälläkin kertaa. Mökki oli ihan Kuusaan kanavan vieressä ja käytiin kanavaa tietysti ihmettelemässä. Kuusaankoski oli hienon näköinen ja kalaakin tolta alueelta olisi ilmeisesti saanut. Pysyttiin kuitenkin kuivalla maalla tällä kertaa.

Kuskasin siskonpoikaa pariin otteeseen Laukaaseen moikkaamaan kavereita. Miniä taas vietiin skeittaamaan. Käytiin päiväsaunassa ja grillattiin. Lauantaina saatiin pari siskon kaveria kylälle. Minin kanssa pelattiin ainakin 20 korttimatsia Arabiaa ja minillä oli myös vesi-ilmapallotouhuja niin, että taisi siinä useampikin vaatekerta kastua.

Sää oli perjantaina ja lauantaina aurinkoinen. Kylmää ja tuulista oli, mutta positiivinen yllätys oli, että ei satanut vettä. Tänä aamuna herättiin lumisateeseen. Sitä en ollut kyllä enää odottanut. Kotiinlähdön aikaan oli onneksi suurin osa lumesta jo sulanut. Vain pienellä matkalla oli vielä sohjoa tiellä.

Pysähdyttiin Tuurin kyläkauppaan kotiin tullessa. Autossa syttyi öljyvalo sopivasti juuri ennen pysähdystä. Ei kiva. Reilu vuosi sitten ostettu automurheenkryyni on kyllä ollut aikamoinen murheenkryyni. Kohtahan siinä on toki kai joka ainut osa vaihdettu, joten sittenpä kai kulkee moitteettomasti hetken :D Ostettiin öljypurkki ja syötiin burgerit. Mini löysi kevättakin ja pienen maton omaan huoneeseensa. Siskonen on onneksi paljon parempi autojen kanssa, kuin kirjoittaja ja saatiin öljyt lisättyä nuavvain. Päästiin ilman ongelmia kotiin. 

Kiva reissu kaiken kaikkiaan. Kirjoittajan viime aikojen väsy (Oikeasti epäilen kyllä ihan muuta diagnoosia, kuin normaali väsy, mutta mennään väsyllä nyt tässä kohdassa.) näkyi kyllä toki aikamoisena säätönä. Unohtelen asioita eikä tarkkaavaisuus tai havainnointikyky todellakaan oo tavallisella tasolla. Pari pikku kommellusta sattui näihin liittyen, mutta suuremmilta vahingoilta onneksi vältyttiin.

Nyt ollaan kotona ja on vappuaatto. Mitään suunnitelmia meillä ei ole vapuksi eikä niitä nyt tehdäkään. Otetaan tosi iisisti kotosalla ja ehkä käydään huomenna kaupungilla vähän vappuajelulla. Mister A lupasi paistella huomenna munkkeja, vaikka ite meinasin, että ehkä se jää nyt tänä vuonna väliin.

Mukavaa vappua!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3