perjantai 15. maaliskuuta 2019

Sitruuna - valkosuklaa Blondie


Hutsittaako leipoa viikonlopuksi jotain ihanaa? Kokeile Blondieta. Mister A leipoi tätä meidän viime viikonlopun vieraille ja me kyllä tykättiin. Sitruunaleivonnaiset on useimmiten mun makuuni eikä tosiaan tämäkään ollut poikkeus. Resepti on täältä -> www.anninuunissa.fi. Annin reseptejä ollaan käytetty muitakin eikä oo mennyt vikaan.

Ohje on gluteeniton, mutta me laitettiin vain tavallisia vehnäjauhoja. Jätettiin psyllium pois ja lisättiin 1tl leivinjauhetta. Anni oli tehnyt pienempään uunivuokaan, niin tuli nätimpiä, korkeampia paloja, mutta mister A kumosi taikinan paremman puutteessa uunipellille. Kuorrutteeseen meni myös kokonainen 200 gramman tuorejuusto, kun ei viitsinyt pientä tippaa jättää jääkaappiin.


Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (G)

Ohje

  • 3,5 dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseosta 
  • 2 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 1 prk (396g) makeutettua kondensoitua maitoa
  •  1 sitruunan mehu
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl psylliumia
  • 50 g valkosuklaata rouheena
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Sulata voi.
  3. Sekoita jauhot, sokeri, suola ja vaniljasokeri kulhossa, jätä sivuun.
  4. Sekoita käsin vispilällä toisessa kulhossa sulatettu voi, kananmunat, kondensoitu maito, 4 rkl sitruunamehua ja kuoriraaste.
  5. Lisää nesteseokseen 1 tl psylliumia koko ajan sekoittaen voimakkaasti.
  6. Sekoita kuivat aineet ja nesteseos tasaiseksi taikinaksi nuolijalla. Kääntele sekaan vielä rouhittua valkosuklaata.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25-35 minuuttia, kunnes blondien reunat ovat saaneet hieman väriä, sisus saa vielä olla hieman pehmeä.
  8. Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrutus.
Sitruunasiirappi
  • sitruunan mehua (kaikki mitä jäi edellisessä vaiheessa ja halutessasi hieman lisää)
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl sokeria
  1. Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan.
  2. Kiehauta seos ja keitä muutaman minuutin ajan.
  3. Kostuta blondie-pohja siirapilla eli nostele kostuketta pohjan päälle lusikalla tai pullasudilla.
Valkosuklaakuorrute
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • sitruunankuorta
  1. Sulata valkosuklaa ja jätä sivuun.
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Notkista tuorejuusto ja vatkaa sula valkosuklaa sen sekaan.
  4. Lisää kerma käännellen sekaan. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.
  5. Levitä kuorrute jäähtyneen ja kostutetun blondien päälle lastalla.
  6. Raasta sitruunankuorta koristeeksi kuorrutteen päälle.
  7. Leikkaa blondie neliöiksi terävällä veitsellä.
Herkullista viikonloppua!
Sannis

1 kommentti:

Kiitos, kun kommentoit <3