maanantai 29. huhtikuuta 2024

Lusikkamunkit

Viikonloppu meni liikkuen ja herkutellen. Vaikka kävin salilla, porrastreeneissä ja muutamaankin otteeseen kävelyllä, luulen etten pysynyt ihan balanssissa. Sen verran hyviä oli munkit ja banaanikakku, joita molempia testasin ensimmäistä kertaa. Munkkeja oon toki tehnyt useastikin, mutta aina hiivataikinasta. Nyt testasin leivinjauheversioita ja jopas löytyikin taas kirjoittajalle sopiva resepti -> taikina sekaisin lusikalla, ei nostatuksia tai liian monia työvaiheita. Helppoa, kuin heinänteko. Yllärinä toki tuli, kuinka paljon munkit nousi öljyssä enkä ensin uskonut ohjetta.. että ruokalusikallinen taikinaa riittää. Kyllä se riittää :)


LUSIKKAMUNKIT

5dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeria
0,5tl suolaa
1rkl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
2dl maitoa tai vettä
2 kananmunaa
0,5dl sulaa voita
öljyä paistamiseen
sokeria munkkien sokeroimiseen

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, kananmunat ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
Lämmitä öljy kattilassa kuumaksi ja pudota ruokalusikallinen taikinaa öljyn sekaan kypsymään. Tarvitset kaksi ruokalusikkaa, että saat taikinan putoamaan nätisti. Taikina kohoaa tosi reilusti kypsyessään, joten ruokalusikallinen riittää kyllä. Paista kypsäksi ja sokeroi munkit kuumana.


Että tuli sitten muutama munkki maisteltua tossa viikonlopun aikana. Mietin, malttaiskohan sitä vielä tehdä vapuksi uuden satsin. Nopsastihan tuo vappu onkin muuten tänä vuonna taputeltu, kun on keskellä viikkoa. Aattona oon seiskaan saakka töissä ja vappupäivänä on vapaata. Vapputorilla aiotaan pyörähtää, koska mutsi on siellä laulamassa. Muuten ei kummempia suunnitelmia ookaan. Minillä on niin kova treenivaihde päällä, että saapa nähdä lähdetäänkö illasta sitten vielä sitten salille. 

Mukavaa vappuviikkoa!
Sannis

2 kommenttia:

  1. Täytyy kokeilla tätä munkkireseptiä. Oon just miettinyt, että tekisin taas vaihteeksi itse munkkeja ja tämä vaikuttaa tarpeeksi nopealta ohjeelta. Aiemmin oon tehnyt aina perinteisellä hiivataikinalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä helppo ja kätsä! Mukavaa vappua!

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3