sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Pumpkin pie


Pari viikkoa (vai viikko?) sitten ostin pari kurpitsaa, koska tokihan syksyllä pitää ostaa kurpitsoja :) Ne on olleet lähinnä koristeena ja kuvausrekvisiittana, mutta eilen tokaluokkalainen alkoi suuriin puuhiin ja teki toisesta piirakan. Äiti joutui pilkkoa kurpitsan ja erotella kananmunan keltuaisen valkuaisesta, mutta muuten neiti leipoi itse. IG-seuraajat näkikin ehkä videopätkiä, kun typy nauhoitti leivontaohjetta puhelimen nauhuriin :)

Piirakka tehtiin tällä kertaa oranssista lyhtykurpitsasta ja voi vitsi, se on hyvää! Kannattaa kokeilla. Eikä muuten kantsi säikähtää sitä, kuinka löysää täyte on uuniin laitettaessa. Se kyllä hyytyy.


PUMPKIN PIE

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
125g voita tai margariinia
1 kananmunan keltuainen

Täyte:
400g kurpitsaa karkeasti pilkottuna
2 kananmunaa
2dl sokeria
1tl kanelia
(1tl jauhettua inkivääriä)
ripaus suolaa
1rkl vehnäjauhoja
2dl kermaa

Nypi jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi massaksi. Lisää munankeltuainen ja sekoita taikinaksi. Painele taikina pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Anna tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Keitä kurpitsanpalasia vähäsuolaisessa vedessä 5-8 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta kaikki vesi pois. Sekoita kurpitsa hienoksi soseeksi esim. mikserillä ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää loput ainekset ja kaada seos vuokaan. Paista uunin alaosassa 40–50 minuuttia. Jäähdytä. Siivilöi päälle hieman tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon kanssa. 

Mukavaa sunnuntaita!
Mun hyvin vaihtelevat olotilat on edenneet eilisen elämällekymppi-fiiliksistä takaisin täydelliseen epätoivoon.
Sannis

2 kommenttia:

  1. Koskaan en muuten oo kurpitsapiirakkaa maistanut! Pitäisköhän nyt..? Alkoi tehdä mieli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa. Tää on yllättävän hyvää!

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3