maanantai 16. syyskuuta 2024

Vieresniemi





Viikonloppu vierähti Vieresniemessä Lappajärven rannalla. Pieni parinkymmenen paikan caravan-alue löytyi tutkimalla lähialueen meille vielä vieraita paikkoja. Vieresniemestä en ollut koskaan tainnut kuullakaan, mutta se vaikutti kivalta ja hinta oli tosi edullinen 20€/yö, joten suunnattiin sinne perjantai-iltana.

Syksyn viikonloput on tosi lyhyitä mister A:n työaikojen vuoksi, mutta Vieresniemessä ehti päästä rentoon fiilikseen lyhyessäkin ajassa. Paikalla ei ollut meidän lisäksi, kuin pari ihmistä, joten saatiin olla todella rauhassa ja Saimikin sai hakea keppiä ilman remmiä vaunun viereisellä nurmikentällä. Tykättiin Vieresniemestä tosi paljon.

Hyvä sauna, hyvät uintipaikat, siistit yleistilat, mukava isäntä, kauniit järvimaisemat ja hyvät mahdollisuuden pissattaa koiraa oli tämän alueen isot plussat. Miinuksia ei juurikaan löytynyt. Toki pidemmän oleskelun aikana saattaisi tulla tylsää, koska lähialueella ei juurikaan ole mitään mihin mennä, mutta parin-kolmen yön visiittiin paikka oli täydellinen. 

Sää oli aika harmaa ja sateinen, mutta kuten kuvista näkyy, paistaa sateen jälkeen aina aurinko. Tai tässä tapauksessa auringon paiste tuli sateen aikana. Jep, tuon upean ilta-auringon aikana tiputteli koko ajan hiljakseen vettä. Tosi jännä keli. Sen verran hissukseen tuli muutenkin sadetta, että se ei haitannut koko viikonlopun aikana. Grillailtiin vaunun katoksen alla ja alueen kodassa, pelattiin melkein kaikki lautapelit läpi takkatuvassa ja saunottiin omalla saunavuorolla. Minin kanssa käytiin uimassa varmaan sata kertaa. Vesi oli jo aikamoisen kylmää, mutta saunasta päin tarkeni kastautua monen monta kertaa. Pitkästä aikaa otin myös kirjan käteen ja luin Raija Pellin Kikka-muistot yhden päivän aikana alusta loppuun.

Tosi kiva ja rento viikonloppu takana. Sunnuntai-iltana tehtiin vielä visiitti mutsin eli mummun luo, koska Kanadan sisko on saapunut Vaasaan. Kirjoittaja on ollut vähän turhan stressaantunut muutaman viime viikon aikana, mutta nyt tuntuu, että kierrokset on vähän laskeneet ja on ihan hyvä aloittaa uusi viikko.

Tsemppiä syksyn kiireisiin!
Sannis

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta viikonlopulta. Olen käynyt Lappajärvellä vain siellä Kivitipussa syömässä appiukon synttäriaterian, ja yksi juhannus vietettiin siellä olevissa mökeissä (ennen lapsia, eli n. 17 v. sitten :D). Toivottavasti stressitasot laskevat entisestään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivitippu oli tossa aika lähellä, mutta ei tullu käytyä. Pitää käydä joku kerta.

      Poista
  2. Luin jonkun uutisjutun, että Kivitippu meni konkurssiin ja nyt sille etsitään uutta omistajaa. Nyt siellä ei kannata käydä :D Toi on suht lähellä mun miehen lapsuuden kotia mutta harvoin tulee käytyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo.. ehkä nyt just ei sitte kannata mennä :D

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3