maanantai 29. huhtikuuta 2024

Lusikkamunkit

Viikonloppu meni liikkuen ja herkutellen. Vaikka kävin salilla, porrastreeneissä ja muutamaankin otteeseen kävelyllä, luulen etten pysynyt ihan balanssissa. Sen verran hyviä oli munkit ja banaanikakku, joita molempia testasin ensimmäistä kertaa. Munkkeja oon toki tehnyt useastikin, mutta aina hiivataikinasta. Nyt testasin leivinjauheversioita ja jopas löytyikin taas kirjoittajalle sopiva resepti -> taikina sekaisin lusikalla, ei nostatuksia tai liian monia työvaiheita. Helppoa, kuin heinänteko. Yllärinä toki tuli, kuinka paljon munkit nousi öljyssä enkä ensin uskonut ohjetta.. että ruokalusikallinen taikinaa riittää. Kyllä se riittää :)


LUSIKKAMUNKIT

5dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeria
0,5tl suolaa
1rkl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
2dl maitoa tai vettä
2 kananmunaa
0,5dl sulaa voita
öljyä paistamiseen
sokeria munkkien sokeroimiseen

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, kananmunat ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
Lämmitä öljy kattilassa kuumaksi ja pudota ruokalusikallinen taikinaa öljyn sekaan kypsymään. Tarvitset kaksi ruokalusikkaa, että saat taikinan putoamaan nätisti. Taikina kohoaa tosi reilusti kypsyessään, joten ruokalusikallinen riittää kyllä. Paista kypsäksi ja sokeroi munkit kuumana.


Että tuli sitten muutama munkki maisteltua tossa viikonlopun aikana. Mietin, malttaiskohan sitä vielä tehdä vapuksi uuden satsin. Nopsastihan tuo vappu onkin muuten tänä vuonna taputeltu, kun on keskellä viikkoa. Aattona oon seiskaan saakka töissä ja vappupäivänä on vapaata. Vapputorilla aiotaan pyörähtää, koska mutsi on siellä laulamassa. Muuten ei kummempia suunnitelmia ookaan. Minillä on niin kova treenivaihde päällä, että saapa nähdä lähdetäänkö illasta sitten vielä sitten salille. 

Mukavaa vappuviikkoa!
Sannis

lauantai 27. huhtikuuta 2024

True story


En pidä laitteista. Mister A tahtoisi maailman jokaikisen vempeleen ja joka asiaa varten pitäisi olla laite tai kone. Air fryer, voileipägrilli, monitoimikone, sähkövatkain, leipäkone, jäätelökone.. mitä näitä nyt pelkästään keittiötäkin varten on. Osa meiltä tottakai löytyy ja lisähankintoja vastustan epätoivoisesti :D

Juon joka aamu ensimmäisenä ison kupillisen vettä. Tuntuu etten pysty syödä tai juoda kahvia jos en oo juonut ensin vettä. Moni pesee hampaat ensimmäisenä. Kirjoittaja lähtee hammaspesulle vasta vesikupillisen, kahvin ja aamiaisen jälkeen.

Meidän perheessä on hassu tapa, varsinkin kirjoittajalla ja viistoistaveellä sanoa sata kertaa heippa lähtiessä. "Heippa! Ootte rakkaita! Heiny! Mä lähden tästä! Ootte rakkaita! Nähdään myöhemmin! Mä tuun sitte illalla! Heido! Ootte rakkaita!" Mini lähtee yleensä yhdellä heipalla, mister A:kin vähän vähemmällä, mutta me ollaan viistoistaveen kanssa ihan oma lukumme. :D

Rakastan duettoja. Lähes aina kaksi ääntä soi vielä ihanammin, kuin yksi. Viime viikkoina IG-feedissä on tullut tosi usein vastaan TracyChapmanin ja Luke Combsin Fast car-duetto Grammyista ja en kestä miten ihana se on!

En koskaan syö omenaa niin, että haukkoisin siitä paloja. Leikkaan sen aina veitsellä pienemmäksi ja syön vasta sitten. Hedelmät jää kirjoittajalta helposti kokonaan syömättä, mutta nyt oon koittanut ottaa niitä vähän useammin ohjelmistoon. Auttaa asiaa, kun niitä on esillä kulhoissa pöydillä.

Oon nuorempana kaatunut mökillä saunassa kiuasta vasten niin, että poltin vasemman poskeni. Ei ollut erityisen hääviä, mutta mitään pysyvää jälkeä ei kasvoihin siitä jäänyt. 

Eipä muuta tälle päivälle!
Sannis