TORTILLA
Suikaloi iso paistinpannu täyteen perunoita.
Lisää reilusti öljyä (laitan ainakin 1/2 dl jos en enemmänkin)
ja pari sipulia silputtuna.
Lisää mustapippuria ja reilusti suolaa.
Paista ja kääntele, kunnes perunat on kypsiä.
Maista, onko suolaa riittävästi.
Sekoita joukkoon kananmunat (isoon pannuun laitoin 6kpl).
Anna paistua hetki ja käännä sen jälkeen isoa lautasta apuna käyttäen tortilla ympäri
+ paista hetki myös toiselta puolelta.
ALBONDIGAS
Sekoita jauheliha (800g) + kananmunat (3kpl) ja mausteet
(valkosipulijauhe, sipulijauhe, yrttisuola, mustapippuri, pizzamauste, paprika tms.).
Pyörittele pulliksi ja paista pannulla.
Siirrä lihapullat uunivuokaan.
Silppua 1-2 sipulia ja kuullota.
Kaada joukkoon tomaattimurska + mausta about samoilla mausteilla, kuin lihapullatkin.
Kaada kastike lihapullien päälle ja paista uunissa 200 asteeessa n. 30min.
Pitkään lukeneet taitaakin jo tietää, että Tortilla on mun lapsuuteni ruoka. Espanja oli muutenkin silloin läsnä. Äiti opetti espanjaa aina, kun istuttiin saunan lauteilla ja usein meillä soi espanjalainen musiikki. Reissattiinkin sinne muutamaan otteeseen, vaikka silloin ei vielä ihan niin tavallisia ulkomaanreissut olleet, kuin tänä päivänä. Tai siis tänä päivänähän ei tietysti mennä yhtään mihinkään, mutta you know.. :D
Tortilla on niin täydellisen hyvää silloin, kun sitä jaksaa ruveta vääntämään. Lihapullia tein nyt ekaa kertaa tomaattikastikkeessa ja vaikka en niin oo tomaattipohjaisten soosien ystävä, oli nämä superhyviä. Eihän niissä edes mitään ihmeellistä ole, mutta vaihtelu on aina tervetullutta. Näitä vois aivan hyvin tehdä vaikka pääsiäiseksi. Miten se oikeesti voikin olla jo ensi viikolla? Mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin vuodet vierii.
Mukavaa päivää!
Sannis
Oijoi, molemmat kuulostaa herkullisilta! 😋
VastaaPoistaKannattaa kokeilla joku kerta.
PoistaEhdottomasti! :)
Poista