torstai 18. heinäkuuta 2024

Terapiaa


Heinäkuu sujuu edelleen hyvin rauhalliseen tapaan. Lähinnä töitä, treenejä ja mökkeilyä. Viime päivinä on kosteusprosentti kiivennyt taas sellaisiin lukemiin, että kirjoittaja ei mieli oikein ihmeellisiin puuhiin. Eilen satoi oikeastaan koko päivän enemmän tai vähemmän. Tänään näyttää ainakin vielä tässä aamusta aurinko paistavan.

Aamuisin oon saanut rauhassa istua ja juoda kahvini ja sen jälkeen oon pessyt pyykkiä ja koittanut saada kotia suurinpiirtein sen näköiseksi, että täällä viitsii taas asustella. Saimin aamu-ulkoilutusta on nyt viime päivinä hoitaneet tytöt, koska kumpikaan meistä; minä tai Saimi ei hinguta lenkille näin lämpimällä ja kostealla. Tytöt kestää tätä säätä paljon paremmin ja Saimi nousee niin myöhään, että likatkin on jo about ehtineet hereille. Teiniä saa toki vähän herätellä, mutta ykstoistavee herää kyllä itestään ihmisten ajoissa. Oikein pitkälle ei tyttöjen tarvi aamupäivästä hipsutella, koska Saimi kääntyy kyllä näillä keleillä hyvin nopsasti takaisin kotiin päin.

Duunissa oon jumppaillut ja tehnyt somehommeleita, ohjannut salin puolella ja tehnyt vähän siivoushommia. Sähköpostia tulee kesälläkin keskuksiin ihan reilusti, joten siihen menee joka päivä aikaa hyvä siivu. Lamppuja on vaihdeltu ja viemäreitä availtu. Sulatin toisessa keskuksessa pakastimen ja pariin otteeseen on tälle kuulle jo avantoaltaankin vedet vaihdettu. Tänään on luvassa ainakin uuden jumpan suunnittelua ja pieni pätkä asiakaspalvelua. Luultavasti päivän aikana ilmaantuu kaikenlaista muutakin hommaa.

Jumpissa on ollut kivasti porukkaa ja oon saanut vetää melkein täysille saleille. Kuntosalin puolella on selvästi kesällä hitusen rauhallisempaa. Oon neljän viikon ajan vakkareista ainut töissä muiden ollessa kesälomalla, joten puhelin piippaa aika usein viestejä ohjaajilta ja respatyöntekijöiltä. Aika paljon sitä on kaikenlaista hommelia kahdessa keskuksessa, vaikka kesäaikana porukka käykin vähän vähemmän treenillä.

Porrastreeneissä oon käynyt ahkerasti tänä kesänä huhtikuusta lähtien ystäväni Hannan kanssa. Viime viikolla taisikin olla kaikista kuumin rappuskeli tälle kesälle. Hiki vaan lensi. Minin kanssa ollaan käyty salilla kerran viikkoon. Mini ite treenaa aamutreeniänsä tälläkin hetkellä tuolla omalla terassisalillaan. On tehnyt taas kunnon treeniohjelman itelleen ja ottaa kylmiä suihkuja jumppailun jälkeen :) Kirjoittaja taas taitaa olla lepoviikon tarpeessa, koska viimeinen salitreeni kulki todella nihkeästi.

Tällä viikolla käytiin minin kanssa ihotautilääkärissä. Aina ihon kunto aaltoilee, mutta nyt viimeisen vuoden aikana on ilmaantunut vähän uusia probleemia. Mitään ihmeparannuskonstia ei saatu, mutta jotain apuja kuitenkin. Ja tietysti taas monta tuubia rasvaa kokeiluun. Aletaan kyllä olla niin kypsiä jo kaikenmaailman rasvoihin, että hohhoijaa, mutta eipä se nyt auta, kun yrittää taas vain saada hommia paremmalle mallille.

Kirjoittaja kävi testikäynnillä terapeutilla. Oon vihdoin monen vuoden pähkäilyn jälkeen hakenut kelan tukemaan psykoterapiaan ja se nyt sitten toivottavasti myönnetään. Terapeutit tuntuu olevan tosi bookattuja. Lähetin monelle viestiä ja sain tämän yhden käynnin. Päätin etten lähetä enempää kyselyjä, koska tunsin oloni hyvin rennoksi ja kotoisaksi tämän terapeutin kanssa. Työterveyden lääkäri, psykologi ja psykiatri on tarvittavat lausunnot kirjanneet ja homma alkaa toivottavasti nyt sitten syyskuulla. Tarkoittaa sitten sitä, että kerran viikossa istun terapeutin sohvalla ainakin seuraavan vuoden. Luultavasti paljon pidempäänkin. Koko prosessi on toki tähän mennessäkin kestänyt jo pitkästi yli vuoden siitä, kun ensimmäisen kerran otin tämän asian tiimoilta yhteyttä työterkkariin. Oon kuitenkin koko ajan sanonut, että mulla ei ole kiire. Kunhan tiedän, että asia etenee. Reilu vuosi sitten voin aika surkeasti ja nyt kun voin paljon paremmin, oon sitä mieltä, että tämä on varmasti paljon otollisempi aika aloittaa. 

Viistoistavee lähtee riparille ensi viikolla. Aika jännää. Rippijuhlatkin on sitten jo parin viikon päästä. Aika usein löydän itseni miettimästä, että pitäiskö jo jotain tehdä juhlia varten, mutta en oikein keksi mitä. Ollaan me lusikat ja lasit jo laskettu ja eilen ostin yhden kakkulautasen. Tein myös kauppalistan valmiiksi juhlia edeltävälle perjantaille. Kyllä kai ne juhlat tulee vähän vähemmälläkin ressillä?

Mister A on töissä lauantaina. Mietin, saisinko tyttöjä taas kaveriksi mökille jos ei sada. Yhdeksän(?) litraa oon saanut nyt mustikoita pakkaseen, mutta ei haittaisi saada vielä vähän lisää. Luulen, että yksi viikonloppu vielä ja sitten olisi kirjoittajan mustikkakiintiö täynnä tälle vuodelle. Sateita toki vähän luvataan, mutta saa nähdä. Aika vaihtelevaa on ollut tälle(kin) kesälle. Tällä kuulla kirjoittajalla ei oo ollut mitään hinkuja reissuihin, tapahtumiin tai muihinkaan menoihin, vaan on ollut aivan ihanaa hengailla mökillä mustikkapuskassa ja pulahtaa välillä mereen.

Mukavaa torstaita!
Sannis



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3