perjantai 12. heinäkuuta 2024

Mustikkahommia




Heinäkuu sujuu aivan mukavasti. Töitä about tavalliseen tapaan kirjoittajalla ja mister A:lla. Viistoistaveekin on ollut nyt pari viikkoa kesäduunissa. Oon taas pysähtynyt melkein päivittäin miettimään sitä, miten mahtavaa on, että meidän tytöillä on niin siistit isovanhemmat. Mini on saanut meidän muiden töissä ollessa mökkeillä, uida, leipoa, laittaa ruokaa, kaataa puita, käydä burgerilla ja ties mitä kaikkea kivaa. Saiminkaan ei oo juurikaan tarvinnut olla yksin. Joskus kesäisin pähkäilen, josko se miettii, että vois melkein vähän enemmänkin olla itekseen rauhassa :)

Viime perjantaina lähdettiin minin ja Saimin kanssa mökille. Mustikoita on kypsynyt jo vaikka kuinka paljon ja niitä halusin tietysti poimia. Sopiikin ihan loistavasti, että mustikat kypsyy ajoissa, koska heinäkuulla mister A:lla on tosi paljon viikonlopputöitä ja karavaanareita on turhan paljon matkassa, joten vaunuhommiin ei oo nyt meillä asiaa. Voidaan siis hyvinkin hoidella mustikkahommia tässä kohdassa.

Mini keräsi pitkästi reilun pari litraa ja oli itekin ihmeissään, että ei oo koskaan vielä jaksanut noin paljoa noukkia noin lyhyessä ajassa. Kirjoittajan saldo oli nelisen litraa parissa päivässä. Edelleen oon hidas, mutta edelleen noukin käsin enkä vieläkään suostu perata, joten suoraan pakkaseen saa marjat sitten laittaa, kun puskasta pääsee ylös. Metsään en vieläkään lähde kesällä hyttysten syötiksi. Me hoidetaan metsähommia vain syksystä kevääseen. Onneksi tänäkin vuonna mökin pihassa on mustikoita vaikka kuinka paljon.

Marjahommaa vähän hidasti se, että Saimi oli todella raskas koko perjantai-illan. Uikutti ja tukki itseänsä ihan koko ajan kiven koloihin, mökin alle ja mitä oudoimpiin paikkoihin. Saimi hyvin harvoin rasittaa kirjoittajaa, mutta siinä kyllä mietin kerran jos toisenkin, että hooooohhhoijaa, onpa rasittava tyyppi. Saatiin minin kanssa ihan koko ajan vahtia ja tarkistella, mihin kikkurapää seuraavaksi suuntaa, vaikka yleensä on mökillä aika suvereenisti meidän muiden vanavedessä. Lauantaina sitten selvisi, että yhtä tiettyä palloahan se oli etsinyt koko ajan ja kun se sitten aamulla löytyi jostain pusikosta, muuttui meno huomattavasti rauhallisemmaksi. Toivon, että se hiton pallo pysyy nyt sitten tallessa :D

Oltiin tosiaan yötä mökillä ja tietysti illalla saunottiin ja uitiin. Samoin seuraavana päivänä. Vesi oli kylmää, mutta kyllä me aika monta kertaa dipattiin ja välillä uitiinkin pitkä pätkä. Mini tykkäs yli kovaa, kun äiti jäi myös yöksi ja viistoistavee taas sai olla lauantaipäivän rauhassa kotona, kun mister A oli töissä. Viikonloppuduunari ja kotihiiri saapui mökille sitten myöhemmin lauantai-iltapäivästä, niin saatiin minin kanssa iskäkin saunakaveriksi ja teini pääsi mummua ja pappaa moikkaamaan. Kotiin ajeltiin vasta iltayhdeksän jälkeen. Kiva, kun mökki on niin lähellä.

Tänään töitä ja suunnitelmissa on myös salitreeni minin kanssa. Mustikkahommiin mielisin myös. Ei näytä, että ihan just alkaisi sade. Eilen satoi lähes koko päivän ja huomisellekin ainakin jossain vaiheessa näyttä ennusteet pisaroita. Jos saadaan muut hommat nopsasti pakettiin, ehkä sitä vois ajella mökille tällekin perjantaille.
Mukavaa viikonloppua!
Sannis

2 kommenttia:

  1. Oon sanonut tän aiemminkin (ainakin muistaakseni, oon ainakin mielessäni ajatellut sanovani) että teidän perhe on kyllä iha super ja teidän elämä ja kaikki retket ja menot ym. kuulostaa niin ihanalle. Oon seurannut ikuisuuden sun kirjoituksia ja aion seurata niin kauan kun kirjoittelet.
    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ihanasti sanottu, eli kirjoitettu. Kiitos <3 Ja tosi kiva jos jaksat lueskella. Ite mietin joskus, että kiinnostaako nämä mun höpinät ketään :)

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3