lauantai 25. toukokuuta 2024

Väsy


Vitsit, että oon kuulkaa puhki! Reissun jälkeinen viikko on ollut raskas, vaikka työpäivät on yhä lukuunottamatta olleet vähän lyhyempiä ja ohjauksistakin isompi osa on ollut kevyempiä. Viistoistavee on ollut meillä tetissä ja se on tietysti tuonut vähän extraa tälle viikolle. Torstaina oli viikon pisin päivä ja ennen jumppaa ajattelin, että nyt ei kyllä lähde. Lähti sitten kuitenkin ihan hyvin ja sillä perusteella suuntaan myös tänään porrastreeneihin, vaikka väsy on todellakin läsnä.

Luulen, että väsy on enemmän nyt henkisellä puolella, vaikka tuntuu toki myös kehossa. Jos ei koipi nouse, tullaan portaista sitten kotiin päin. Oon sitä mieltä, että jos ei oo oikein varma, mistä on kyse, kannattaa kuitenkin aina kokeilla liikkumista ja sitten pitää osata viheltää peli poikki jos ei homma toimi. Reissu toki kuormitti myös fyysisesti, mutta viikko nonstopina muiden, kuin oman perheen kanssa ja ilman yksinolohetkiä on kirjoittajalle todella paljon ja uskon, että se on nyt se, joka tuntuu. Normiviikoissa kotisuomessa on hetkiä, jolloin oon itekseni. Aamuisin lähden yleensä viimeisenä kotoa ja saan itekseni siivoilla ja laitella hommat valmiiksi päivää varten. Reissussa ei yksinolohetkiä ollut juuri ollenkaan.

Olin jo ennen reissua kerännyt tähän postaukseen juttuja, joita täällä terävänä ohjeistin perheelleni ennen lähtöä. En enää muista, miksi olin valinnut tähän juuri nämä ruokakuvat, mutta mikäpäs siinä :) Esim. tällaisia juttuja mietin ->

"Muistakaa antaa Saimille ruokaa. Vesi pitää vaihtaa joka päivä ja kipot pitää tiskata ainakin muutaman päivän välein!"
"Peskää jossain vaiheessa viikkoa vessa. Mieluiten silloin, kun joku on tulossa käymään. Ja ainakin käsipyyhe pitää vaihtaa!"
"Pakastimessa on paistettua jauhelihaa, tacomaustettua jauhelihaa ja muutama ruoka-annos. Kaikkiin on merkitty mitä kipot sisältää. Tilasin Foodieen myös nopeita juttuja; kalapuikkoja, nuggetteja, tortelloneja ja muutaman mikroaterian. Käykää puolessa välissä viikkoa täydentämässä ainakin hedelmä- ja vihannesvarastoja."
"Laita muistutus, että selvität maanantaina miksi tyttöjen hammaslääkäriajat ei tuu enää meille asti kirjeenä eikä tekstiviestinä. Kysy kaikki ajat, jotka meidän perheelle on tällä hetkellä varattuna."
"Älä käytä suoristusrautaa aamuisin, ettei se nyt vain jää vahingossa päälle."
"Yhtään mitään laitteita ei saa jättää päälle, kun Saimi jää yksin. Ottakaa pois myös kahvinkeittimen ja leivänpaahtimen johdot seinästä."

Semmosta :D  Oikeesti, ainut mikä mietitytti oli se, että Saimi jää yksin kotiin ja jotain jää päälle. Tytöt on jo niin isoja, että saavat kyllä ite jääkaapista ruokaa jos sitä ei ole valmiina ja osaavat sanoa, kun pyykkiä pitäisi pestä. Vessa oli muuten yllättävän siisti, kun tulin kotiin. Keittiön lavuaari taas näytti siltä, että sitä ei ole huuhdellut kukaan koko viikolla ja keittiön laattaseinkinä oli kyllä aikamoisessa kunnossa. Saimi näytti oikein hyvinvoivalta ja oli saanut vallata kirjoittajan puolen sängystä koko viikon ajan. Lehtien jako ja kaikki muutkin hommat oli hoitunut aivan hyvin. Tottakai. Ressaan aina ihan turhaan. Vähän nauratti, kun mini tuumasi, että iskä on pessyt vain yhden koneellisen pyykkiä koko viikolla. Lähtiessä arvasinkin, että pyykinpesun tarpeesta mister A:lla ei taida olla hajua, se kun on yleensä kirjoittajan hommaa. Pesin kaikki pyykkikorit tyhjiksi lähtiessä, joten hyvin oli viikoksi vaatetta riittänyt kaikille.

Tänään mini on Powerparkissa kamunsa kanssa. Sitäkin tässä jo jännittelin…että tuleeko pahoinvointia ja mitä lie. Yleensä minin kamu on meidän kanssa matkassa eikä toisin päin. Mister A on töissä ja viistoistavee nukkuu vielä. Me lähdetään nyt Saimin kanssa ulos ja sitten suuntaan sinne portaisiin. Valmistujaisjuhlissa piipahdetaan työkavereiden kanssa vielä iltapäivästä. Ilta taidetaan otella aika iisisti; vähän ruuanlaittoa ja sen sellaista.

Mukavaa viikonloppua!
Sannis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit <3