perjantai 3. toukokuuta 2024

Reissuun

En oo viime vuosina ollut ollenkaan kiinnostunut ulkomaanmatkoista. Ainoat reissut pois Suomesta viimeisen reilun neljän vuoden aikana on olleet kaksi Uumajan visiittiä. Lentäminen ei oo koskaan ollut kirjoittajan suosikkipuuhaa, vaikka oon koneessa ollutkin kymmeniä kertoja. Mahdolliset itsestä riippumattomat myöhästymiset, muutokset tai peruutukset, saatika sitten omat matkustamisongelmat (matkapahoinvointi, migreeni) ei kiinnostele sitten ollenkaan.

Nyt on kuitenkin reissu tulossa reilun viikon päästä eikä, yllättävää kyllä, ainakaan vielä ressaa etukäteen yllämainitut jutut. Vähän sillain yleisesti jännittää toki. Lähden työporukan kanssa, ilman omaa perhettä koko viikoksi enkä oo koskaan ollut neljää päivää kauempaa pois tyttöjen tai mister A:n luota. Reissu on hyvinvointimatka ja sellaisella en oo koskaan ollut. Mielenkiinnolla lähden testailemaan minkälaista jumppahommaa on Kreikassa tarjolla, mutta oon tässä nyt kyllä jo muutaman päivän miettinyt, miten ihmeessä tällaiselle matkalle pakataan. Ainahan kirjoittajalla on jumppatrikoot ja lenkkarit joukossa, mutta että kuinka monet jumppakamppeet olis nyt syytä roudata mukaan? 

Lippistä koitin tossa eilen sovitella ja ei kyllä taida olla sellaista lippismallia, joka kirjoittajan päähän istuisi, mutta ei auta. Jotain on pakko saada migreenipäähän jos treenipaikat osuu aurinkoon. Sitä välttelen toki viimeiseen asti, mutta kattelin tossa just säätietoja ja saattaapi olla, että joutuu sitä jossain kohdassa jonkun auringonsäteenkin vastaanottaa. Oon käynyt Kreetalla ja Rodoksella, mutta en koskaan Kreikan mantereella, jonne ollaan siis tällä kertaa lähdössä. En oo myöskään vuosiin ollut ns. pakettimatkalla ja se tuntuu jotenkin kivan helpolta. Ainakin vielä tässä kohtaa :D 

Mini kyseli, että mitäs me nyt sitte syödään sillä välin, kun sä oot poissa. Vähän nauratti siinä kohdassa. Täytyy varmaan jotain makaronijauhelihamössöä tehdä pakkaseen valmiiksi, ettei kukaan kuukahda nälkään täällä. Mister A lupaili, että tekee kyllä ruokaa, mutta taisi vähän yliarvioida oman aikansa riittävyyden. Suunnitelmissa on myös pestä pyykkikorit tyhjiksi ennen lähtöä, ettei mutsin poissaolo aiheuta niin suurta katastrofia :D

Kuten kuvasta näkyy, aurinkosuoja-asiat on osaittain hyvällä mallilla. Vaasa Day Spasta löytyi Essen aurinkosuoja kasvoille. Vielä pitäis löytää joku sopiva muulle kropalle. Aurinkovoiteet on kirjoittajalle aina vähän ristiriitainen juttu. Että mikä nyt on sitten myrkyllisempää, kuin itse aurinko ja mikä on sellainen, jota viitsii ihollensa lätkäistä. Kun muistaisi nyt etukäteen hommata jonkun ettei tarvi sitten kohteessa ensimmäisenä lähteä kaupoille. Joskus on ensimmäisenä metsästetty uikkareita. Koitan muistaa nekin nyt ottaa mukaan.

Sannis

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti on kiva Kreikan matka, eikä migreeni ole messissä <3 Mä oon lähdössä ensi viikolla Uumajaan ekaa kertaa ikinä. Joskus muistan lukeneeni sun vinkkejä sinne, oliko siellä ainakin joku laukkukauppa vai mikä :) Täytyy kaivella sun vanhoja postauksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, Uumajassa ei enää viime kesänä ollut yhtä tosi kivaa laukkukauppaa, joka vielä edelliskesänä oli. Muutama tosi kiva sisustusliike siellä on ja eiköhän siellä muutakin hommaa löydy. Toivotaan hyviä kelejä. Kivaa reissua!

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3