Pohja:
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl ruokasoodaa
*
1 tl suolaa
2 1/2 dl vettä
200 g voita
4 rkl kaakaojauhetta
*
1dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa
Koristelut:
Kerma
Kinuskikerma
Marjoja
Keksejä
Sekoita kuivat aineet (sokeri, jauhot, vaniljasokeri, ruokasooda) kulhossa keskenään.
Mittaa pieneen kattilaan suola, vesi, voi ja kaakaojauhe. Kiehauta seos.
Yhdistä jauhoseos ja kiehautettu voiseos.
Keitä vahva kahvi ja lisää kulhoon. Sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan jäähtyä ja lisää sen jälkeen kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina pellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Jäähdytä ja koristele.
Tämän reseptin sain ystävältäni, jonka tili löytyy Instagramista nimellä @taikinoita. Alkuperäisessä reseptissä oli mokkaruututyyppinen kuorrutus päällä, mutta mun mielestäni tämä kerma-kinuskikermacombo oli täydellinen. Koristelun saa helposti näyttäväksi ja maku oli törkeän hyvä myös seuraavana päivänä. Oon kaivannut uusia helppoja reseptejä ja tämä oli napakymppi. Kannattaa kokeilla.
Herkullista viikkoa!
Sannis
Voi ihanaa! Suuri kiitos tästä! Kinuskikerma on kyllä tosi hyvää, maistui myös aivan älyttömän hyvältä laskiaispullan välissä vadelmahillon kans :)
VastaaPoistaVoi vitsi... laskiaispulla on muutenkin mun suosikki. Nam! Oli ihan uus tuttavuus mulle toi kinuskikerma, mutta tulee kyllä todellakin käyttöön toistekin.
Poista