lauantai 24. kesäkuuta 2017

Umeå


Uumajan reissu heitetty ja aika kivasti meni. Auto mukana laivassa reissu maksoi vähän enemmän, mutta varsinkin mister A diggailee siitä, että saa kulkea niinkuin itse haluaa. Eikä muakaan haittaa ollenkaan, että rehaaminen vähän helpottuu, kun tavarat kulkee autossa eikä julkisilla. Uumajassa oli niin helppo kruisailla ettei sitäkään tarvi jännittää jos omalla autolla haluaa lähteä matkaan.

Oltiin pari yötä Scandicissa (Umeå Syd), joka oli vaihtoehtojen edullisimmasta päästä. Hotellissa oli pieni kuntosali, jossa sain hyvin tehtyä treenin ja uima-allas, jossa edes mulla ei ylettynyt jalat pohjaan. Tytöt oli kuitenkin innoissaan pienestä uintipyrähdyksestä ja salille ne olis halunneet vielä toisenakin päivänä :D Hotelli oli kaikin puolin siisti ja aulassa oli pieni leikkialue. Aamiainen oli ihan perus ookoo. Jotain säväyttävää olisin siihen kaivannut (#enemmänpullaa), mutta pärjättiin perushommillakin.

Kävelymatkaa keskustaan oli vartin verran ja tytöt rullaili sen potkulaudoilla. Vähän saattoi ehkä olla vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun oli neljä aikuista antamassa kaikki omia ohjeitaan, mutta hyvin selvittiin. Eikä kaupungillakaan meinannut, kuin kerran scootti tippua mister A:n repusta yhden pahaa aavistamattoman ohikulkijan päähän :D Käytiin läpi keskustan muutamat vaatekaupat ja Lagerhaus. Tytöt sai omat ostoksensa ja itse ostin parin euron käsipyyhkeitä ja Lagerhausin käsisaippuoita. Reissubudjetti ei sallinut mitään suurempia juttuja ja hyvä niin, koska eipä tässä nyt niin isoille hommille olis ollut tarvettakaan. Molemmilla tytöillä on oma uhmansa meneillään ja välillä murjoteltiin ties missä vaaterekkien alla, mutta selvittiin, kuin selvittiinkin voittajina kaupunkikierroksesta.

Reissun kovimmat pointsit saa Leo's lekland, joka juhannusaattona oli hyvinkin rauhallinen. Huikean iso ja todella siisti sisäleikkipuisto, josta löytyi kaikenmaailman trampoliinit ja liukumäet. Isot propsit sohvista ja nojatuoliryhmistä, joita löytyi joka puolelta leikkipuistoa. Kannattaa käydä jos lasten kanssa matkustaa.  Instasta (Sannis_2.0) löytyy lisää kuvia puistosta.

Laivassa syötiin menomatkalla Saaristolaispöydässä ja se on kyllä ehdoton. Kolme kertaa ollaan siellä nyt louhittu ja joka kerta ollaan tykätty kovasti. Takaisin tullessa syötiin kahvilan lihapullat ja ne oli tyttöjen ja mister A:n mielestä parasta. Laiva on pieni ja usein sitä kuulee moitittavan. Mun mielestä se on riittävä tälle matkalle, kun matkan tarkoitus ei ole vain laivalla olo. Aika rauhallista oli molemmilla reissuilla ja mun mielestä oli kivan siistiä vessoissa ja muuallakin. Kauppaa oli hitusen laajennettu ja lapsille oli järkätty ohjelmaa. Menomatkalla etsittiin koko porukka kaloja pitkin laivaa ja tulomatkalla Annukka osallistui limbokisaan.

Mukavaa juhannuspäivää!
Me odotellaan, että sade loppuisi niin päästään mökillä piipahtamaan!
Sannis

P.S. Kypsässä kolmenkymmenenkuuden vuoden iässä ymmärsin vihdoin kuunnella aviomiestäni ja tein jo toisen laivamatkani ilman pahoinvointia. Matkapahoinvointipillerit! Kas, kun ei oo koskaan ennen itelle tullut mieleen. Mister A:n piti ne käydä alkuvuodesta ennen Tallinnan reissua ostamassa ja melkein syöttää mulle. Ai miten niin vähän vaikea syödä lääkkeitä? Mutta ihmeiden ihme.. nehän auttaa!

6 kommenttia:

  1. Ajatella että joku vaimo kuuntelee miestään :D :D :D

    VastaaPoista
  2. Kivan kuuloinen reissu �� toi laivahan on mun mielestä ihan ok, ja saaristolaispöytä enemmän kuin ok.

    VastaaPoista
  3. Lämmittää kyllä mieltä, että siellä laivalla käy porukkaa :) Eihän se mikään Siljan lippulaiva ole, mutta ihan siisti ja ok kunnossa. Se aamupala on kyllä hintaansa nähden hyvä ja saaristolaispöydässäkin on syöty mahat täyteen herkkuja. Meikäläine on käynyt vuoden sisään kolmesti Uumajassa, kerran ihan vaan naisporukalla, kerran oman hellun kanssa ja kerran oltiin koko perheellä. Ja kaikille komboille on paatti toiminut hyvin. Sinne vaan, niin pysyy reitti pystyssä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just näin! Tärkeää, että saadaan reitti pidettyä voimissaan!

      Poista

Kiitos, kun kommentoit <3